ReLEx SMILE øyelaser

SMILE ble først tatt i bruk i 2010, og på verdensbasis er det utført mer enn 100 000 slike operasjoner. Vår samarbeidspartner i Danmark har benyttet metoden i flere år. Der utføres laserbehandlingene av vår øyekirurg dr. med. Sven Asp. Han har utført mer enn 3 500 SMILE-behandlinger, noe som faktisk er verdensrekord!

ReLEx SMILE utføres med den avanserte ZEISS VisuMax 500 kHz femtolaseren. Ved SMILE brukes laseren til å lage en linseformet flik av den sentrale delen av hornhinnen. Laserbehandlingen tar ca. 30 sekunder og er lukt-, lyd- og smertefri. Etter laserbehandlingen trekkes hornhinnefliken ut gjennom en overflatisk åpning på kun 2 mm.

relexsmile-laserbehandlingrelexsmile

De fleste er overrasket over hvor lite de merket under SMILE-behandlingen og hvor raskt de kunne se klart etter operasjonen. Med SMILE kan vi behandle nærsynthet inntil -10D og skjeve hornhinner inntil -5D.

Fordelene med ReLEx SMILE

ReLEx SMILE er en viktig forbedring fra den velkjente metoden LASIK/FS-LASIK, der man må skjære til et hengslet lokk i hornhinnen, før selve laserkorreksjonen kan begynne. Dette svekker hornhinnens struktur og kan bli en permanent kilde til komplikasjoner.

Ved en SMILE-behandling er åpningen i hornhinnen på kun 2 mm. Siden åpningen er så liten, bevares stabiliteten i hornhinnen og risikoen for komplikasjoner minimeres.

lasik-snittsmile-snitt

SMILE er også en forbedring fra overflatebehandling. Overflatebehandling er tryggere enn LASIK/FS-LASIK siden man ikke skjærer til et lokk i hornhinnen, men metoden kan føre til ubehag og sen synsbedring etter operasjonen.

Med SMILE forener vi derfor det beste fra de tidligere lasermetodene. Vi har tryggheten fra overflatebehandling, og vi har den raske og smertefrie tilhelingen som etter LASIK/FS-LASIK.

Spørsmål og svar

Siden er under oppdatering

Behandlingsdagen

Siden er under oppdatering

Etter behandlingen

Siden er under oppdatering

Komplikasjonsrisiko

Siden er under oppdatering