Teknologien bak ReLEx SMILE

VisuMax

Teknologien bak ReLEx SMILE er VisuMax Femtosecond Laser fra Carl Zeiss.

Dette er det nyeste og mest banebrytende lasersystemet på markedet, og lasermetoden ReLEx SMILE representerer en ny era innen laser refraktiv kirurgi.

Den forener det beste fra de tidligere metodene, overflatelaserbehandling og LASIK, ved å være trygg som overflatelaserbehandlingen og gi samme komfort med rask og smertefri tilheling som LASIK gir. Metoden benyttes i stadig høyere grad av de mest anerkjente kirurgene og klinikkene i verden.

 

ReLEx SMILE er en viktig forbedring fra FS-LASIK, som er metoden de fleste klinikker har sverget til de siste årene. Ved FS-LASIK brukes femtolaseren til å skjære til et 20 mm hengslet lokk av den ytterste delen av hornhinnen som brettes til side før en annen type laser (excimerlaser) kan utføre selve laserkorreksjonen. Hornhinnens struktur svekkes ved dannelsen av LASIK-lokket, noe som kan bli en permanent kilde til komplikasjoner. Dette er hovedårsaken til at SynsLaser, fram til ReLEx SMILE kom på markedet, heller satset på overflatelaserbehandlingen cTEN, som er en tryggere metode enn LASIK, men som ofte fører til senere synsbedring og noe mer ubehag de første dagene etter operasjonen. ReLEx SMILE er den mest elegante metoden innen laserkirurgi. Den er minst like trygg som overflatebehandling ved å bevare hornhinnes biomekaniske styrke og ved å unngå alle komplikasjoner relatert til LASIK-lokket. Samtidig innebærer metoden rask synsrehabilitering uten nevneverdig ubehag etter behandlingen, noe som har vært LASIK-metodens fremste fordel.

Ved ReLEx SMILE gjøres hele laseroperasjonen av VisuMax femtolaser i ett og samme steg, uten behov for å skjære til et lokk og uten å flytte pasienten over til en annen laser for selve synskorreksjonen. VisuMax setter en serie mikropulser inn i hornhinnens indre, ca. 0,12 mm under overflaten, som former en synskorrigerende flik av det sentrale hornhinnevevet, uten å svekke den mest verdifulle, fremste delen av hornhinnen . Når laserpulsene har skisset opp det vevet som må fjernes for å korrigere synet, trekkes vevsfliken ut gjennom et lite hull på 2 mm, som også lages av VisuMax. Til sammenligning, er åpningen ved LASIK-lokket hele 20 mm. Det er kun VisuMax som er avansert nok til å kunne utføre ReLEx SMILE. Alle andre femtolasere kan kun benyttes til å lage LASIK-lokk. At ReLEx SMILE gjøres i ett steg, og med én laser istedenfor to, reduserer behandlingstiden og øker pasientkomforten betraktelig i forhold til LASIK. Det er også mulig å behandle større styrker enn tidligere uten å svekke hornhinnens integritet, og ettervirkningene etter behandlingen, slik som tørre øyne, er vesentlig reduserte i forhold til LASIK.